Café Bakeriet vid Sjöstadspiren

Nyöppnade fiket ”Bakeriet” som ligger vid Sjöstadspiren med en inredning i härlig vitt. Älskar plankväggen.

Bläddrade i senaste numret av Lantliv under lunchen. Gillar mycket av stilen även om den inte passar in hemma hos oss alla gånger. Men hade jag ett sommarhus hade de gått i lantlig stil det är ett som är säkert!

Snygga muggar i rosa, grått och beige

Dagens lunch; kycklingpaj med bl.a. fetaost och oliver.

Jag själv sittandes på en av bryggorna denna torsdag. Här slog jag kära mamma en signal.

Utsikten från nya Henriksdalshamnen är helt fantastisk och hela området påminner om strandpromenaden i Helsingborg. Här kommer jag garanterat glida omkring i sommar.

Kaffe på maten intogs ute i solen på en bänk, mysigt värre!

Lilleman sov gott nerbäddad i vagnen under tiden

Till sist en bild på coolaste killen i stan med solglasögon från LindexBlev inget röjande i garderoben idag heller. Känner bara att man inte kan sitta inne när naturen bjuder på sådana här fantastiskt vackra vårdagar. Jag har längtat efter sol och vår så länge jag kan minnas och nu är den här och jag är lycklig ända ut i fingerspetsarna och detta är förhoppningsvis bara början… I love it!

Idag har jag ätit lunch på tu man hand med min älskade son (känns verkligen speciellt att skriva det) på det nyöppnade fiket ”Bakeriet” som ligger vid vid Sjöstadspiren i nya Henriksdalshamnen här i Sjöstaden. Avskalad inredning i vitt och med härliga pasteller som färgklickar. Dessutom är allt som säljs egenbakat från deras egna lilla bagerie, så tummen upp! Åt deras hembakade kycklingpaj med bland annat fetaost, soltorkade tomater och oliver. Jättegod, så absolut inte sista gången jag besökte ”Bakeriet” som bara ligger ett stenkast från vårt hem. Perfekt att kila dit tidigt på lördagsmorgnarna och köpa färskt bröd, det har jag saknat!

Måste säga Grattis till våra  vänner Marcus och Helene i Oslo som igår äntligen fick sin efterlängtade lilla dotter. Hon kom till världen någon gång på eftermiddagen och var 49 cm lång och vägde 3 400 g. Så glad för deras skull och hoppas såklart att vi får träffa det lilla underverket inom en inte allt för lång framtid. Tänker tillbaka på vår tid när Maximilian var precis nyfödd, den tiden känns faktiskt väldigt avlägsen. Numera är han en egen liten personlighet som både vänder sig från rygg till mage och mage till rygg, plockar och leker med leksaker man ger honom, ”äter” morotspuré och älskar att stå med lite hjälp från mamma och pappa. Tiden går nästan för fort…

Just nu sover Maximilian sin eftermiddagslur och jag sitter med en kopp te och tar det lilla lugna!

Ha en fortsatt skön torsdag, på återseende!

Kramar ♥