Söta små macarons från Ladurée

Man kan inte åka till Frankrike utan att köpa med sig Macarons hem från Ladurée.

Så det blev såklart några söta askar med de fina och gooooda små kakorna.

Valde bland en massa olika smaker och hem följde bl.a. pistage, citron, lakrits, choklad med lime och här hallon.

Makronerna har fått uppmärksamhet och internationell spridning tack vare ett antal Pariskonditorier. Det mest kända är troligtvis Ladurée. Konditoriet är väl värt ett besök och jag och mamma var inne två vändor och handlade. Macarons som det heter på franska är gjorda på äggvitor, mald mandel, florsocker och socker. Kakorna är sedan ihoplagda två och två med en smaksatt smörkräm emellan. En av mina personliga favoriter är den ljust gröna makaronen med smak av pistage. Den ljust rosa med vit smörkräm med smak av rosor är också ljuvligt smarrig.

Så var det redan onsdag och imorgon runt nio-tiden lyfter planet mot Spanien och Barcelona. Känns faktiskt lite smått ”galet” att vi ska ut och flyga och fara igen så tätt inpå förra resan, men det ska bli jättemysigt att resa för allra första gången tillsammans med bara vår lilla familj utomlands. Vilken födelsedagspresent, för det är ju just detta Barcelonresan är, tack darling!

Denna morgon har jag redan hunnit med att storstäda lägenheten. Den var allt annat är fräsch med både smulor, fläckar, damm och ett och annat hårstrå på golvet. Nu gnistrar de rena efter dammsugning och våttorkning och alla andra ytor är dammtorkade. Kan väl kalla det för att jag gjort en riktig påskstädning så här dagen före skärtorsdagen.

Om en timma ska Maximilian och jag möta upp Caroline, lilla Majken och Ann-Louise för en promenad med efterföljande fikastund hos Caroline. Hört ryktats om hembakat, oavsett vad det kommer bjudas på ska det bli mysigt med liten träff så här innan påsken.

Nu måste jag ta en dusch och fixa iordning mig så jag vi är på plats kl 11 som lovat!

Sköt om er, kram ♥