Om jag var din hemmafru

Om jag var din hemmafru – eller hur man får en vardag att smaka som en lördag.

Den underbara och snygga boken ”Om jag var din hemmafru” av Lotta Lundgren (som jag fick i Mors dag present, tack Maximilian och hans pappa som hjälpte honom med köpet) är ett riktigt litet mästerverk. Visst brukar kokböcker vara snygga, maten se läcker ut, men ofta brukar denna typ av böcker också vara ganska könlösa och opersonifierade. Men inte den här, Lotta Lundgren har gjort en modematbok som gränsar till matporr and I like it!

Boken innehåller många, många vackra och inspirerande bilder. Ibland till och med lite lätt provocerande som bland annat den ovan med författaren själv i festklänning med en rå kalkon/gås(?!) i famnen. Bokens textavsnitt är väldigt underhållande och har fått mig att skratta högt, vilket inte händer allt för ofta när jag läser böcker och då framför allt inte kokböcker eller som författarinnan själv väljer att kalla just sin bok ”en matbok”.

Kanske är recepten lite djärva smakmässigt emellanåt och boken riktar sig kanske inte i första hand till den som vill lära sig matlagning från grunden. ”Salta och peppra efter smak” kan det stå eller ”stek i så mycket smör som situationen kräver”, men ändå kan jag tänka mig att den är väldigt inspirerande även för en nybörjare i köket eller för den delen underhållande för alla som är nyfikna. En del recept kanske jag personligen aldrig kommer att testa, andra tror jag kommer bli riktiga favoriter. Vad säg om lasagne med hasselnötspesto, aubergine och portabella, pestofrikadeller i tomatsås eller citronbakad fisk med tomat och basilika?Helt enkelt en underbar matbok som jag verkligen kan rekommendera. De roliga texterna, de fantastiska bilderna och de catchiga citaten gör den här boken till en perfekt present antingen till dig själv eller en man eller kvinna som älskar mat!

Nu: Ut i solen med Maximilian, vi hörs senare!

Kram ♥