Champagnesorbet

Champagnesorbet toppat med en färska jordgubbar

Godmorgon!

Tänk vad en god nattsömn gör för både mamma och barn! Idag är lilleman återigen som det solsken jag känner honom som och min huvudvärk är som bortblåst!

För några veckor sedan så testade jag att göra egen sorbet. Visst det är inget man svänger ihop fem minuter före gästerna anländer eller om man får oväntat besök, men med lite planering så tycker jag inte det var svårt utan det är bara själva frysningen och omröringarna som gör att det inte går på tio minuter. Tänkte här dela med mig av receptet om någon av er också vill testa.

Ingredienser

– 4 port

3 dl vatten 2.5 dl strösocker 1 citron 1 apelsin 1 dl mousserande vin 2 ägg (äggvitan) 1 dl florsocker

Gör så här: Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag. Skala citrusfrukterna och pressa ur safte, häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter. Tag kastrullen från värmen och sila bort skalen. Häll citrussaften och hälften av det mousserade vinet i sockerlagen och ställ blandningen i frysen och låt stå i en timme.

Tag ut och vispa runt kraftigt så att alla iskristaller slås sönder. Ställ in i frysen igen i ytterligare en timme.Vispa äggvita till ett hårt skum och sikta ner florsockret i omgångar. Blanda i skummet i sorbeten och ställ in i frysen i ca en timme till, eller tills den har frusit ordentligt. Servera i skålar eller i champagneglas på fot som jag gjorde. Häll en skvätt champagne på varje portion!

Idag blir det en sväng till Sickla Köpkvarter för skoj skull så fort en målare varit här för att fixa lite småsaker. Är mulet och vad passar inte bättre då än att besöka några affärer. Inte ute efter något särskilt, men känner jag mig rätt så blir det säkert åtminstone någon lite påse med hem.

Önskar er en fin dag, på återseende!

Kramar ♥