Godaste rabarbersaften

Alldeles egengjord saft!

När vi var hos Caroline igår så fick jag ett gäng rabarber med mig hem direkt handplockade från deras land (hur underbart är inte det?) och tyckte att denna gråmulna och regniga fredag passade alldeles utmärkt för att tillreda dem. Så när dagens bulldeg stod på jäsning kokade jag saft. Är ingen saftmänniska egentligen, men ett kallt glas med massa is är ändå väldigt somrigt och nu när jag gjort den själv kommer jag ju garanterat att dricka mer.

Det var faktisktbarnsligt enkelt. Bara att dela rabarberna och koka dem en stund, sila av och sedan koka med socker och citron. Tycker ni ska testa om ni har rabarber över, supergott blev det. Jag blev tvungen att halvera receptet dock då jag inte hade ett kilo rabarber och fick då inte en hel flaska, men vad gör det jag kan ju göra mer.

Recept kommer från från allas vår söta Leila Lindholm!

Ingredienser: 1 kg rabarber 1,5 l vatten 5 dl strösocker Saften från 1 citron

Gör så här: Börja med att rengöra och sterilisera flaskorna. Sterilisering görs genom att du sätter in flaskorna i en 100 grader varm ugn i 20 minuter.

Skölj och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på vattnet. Låt koka under lock – utan att röra om (då blir saften grumlig) i 15 minuter. Sila saften och släng rabarberresterna. Blanda saften, socker och citronsaft i en kastrull och låt koka upp. Häll den varma saften på flaskorna  och låt svalna.

Servera iskall med massor av is, jordgubbar och en lime skiva.Ikväll trotsar vi regnet och ska grilla. Hade marinerat kött redan igår och måste nu använda köttet så det blir till att slänga det på grillen en sväng och hoppas att det får en grillyta. Blir nog en lugn kväll annars, Maximilian är ganska gnällig denna dag så hoppas att han kan somna i tid så vi kan få lite tid för oss själva.

Önskar er en trevlig helg!

Kramar ♥