Kokos & blåbärskaka

Måste bara tipsa om denna kokos- & blåbärskaka som är underbart saftig och god. Toppa gärna med en klick vispadgrädde eller lite syrlig Creme Fraiche.

Ingredienser 75 gr smör 2 ägg 1,5 dl strösocker 0,5 st Citron, rivet skal & saft 3 dl kokos, riven (100g) 1.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 dl färska blåbär 2 msk strösocker

Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smör, citronskal och citronsaft i äggsmeten och därefter kokos och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd form. Strö över blåbär och socker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan stå kvar i formen och svalna och skär sedan kakan i lagom rutor. Servera gärna lite lätt vispad grädde eller varför inte lite syrlig klick creme fraiche till.

Receptet kommer ursprungligen från Allt om mat.

Vi har under eftermiddagen haft riktigt fint väder. Maximilian har till och med kunnat bada i sin lilla söta barnpool ute i trädgården. Riktigt kvalmigt i luften så perfekt att svalka sig med ett litet bad. Åskan gick en sväng i natt och det känns nästan som det skulle kunna bli en repris på blixtar och dunder under de kommande timmarna.

Jag är verkligen veckovill, vet att det är fredag, men alla dagar liksom flyter in i varandra och man lever helgliv hela veckorna långa så inte underligt att det blir rörigt i huvudet. Maken var ute igår med sin systerson/Maximilians kusin och de ska även ut en sväng ikväll. Så vi får mysa vidare själva Maximilian och jag (plus hans mormor och morfar såklart!).

Trevlig helg önskar jag er. Nu ska jag ta mig en dusch innan middagen är så klibbigt varm!

Kramar ♥

Ps, Tänker på er alla mina fina läsare från Norge som i eftermiddag drabbats av en terrorattack i Oslo. Hemskt hoppas att de tar dem som gjorde detta! Ds,