Inredningsfavoriter!

Ett stenkast från oss ligger inredningsbutiken Zandvoort i en sliten gammal industribyggnad.

Jag hittade till butiken lång om länge, tänk att jag haft denna lilla guldgruva som granne sedan 2008 utan att ha vetat om det.

Tur det kanske för man vill ju onekligen handla när man besöker den.

Butiken kombinerar klassiskt och modern inredning med en massa fint.Det finns för- & nackdelar med det mesta här i livet och att bo i Stockholm är inget undantag. En av fördelarna måste ju ändå vara att att det finns en mängd olika butiker på nära avstånd att välja mellan och då inte bara de stora massproducerande kedjorna.

Jag får en del mejl lite titt som tätt med frågor om vilka favoritinredningsbutiker jag har och det finns såklart ganska många favoriter. Förutom Zandvoort som ligger på Uddvägen 11 i Sickla som bilderna ovan kommer ifrån så kommer här en liten lista på några fler inredningsfavoriter:

Plan Ett på Birger Jarlsgatan 32. Här hittar man många av världens stora designmärken och deras produkter. Kul att bara gå runt och titta för inspiration om inte annat för sakerna är rätt dyra att handla.

Asplunds, Sibyllegatan 31. Ett måste för den som är intresserad av det minimalistiska. Här finns ett stort urval av högkvalitativa skandinaviska möbler, mattor, lampor och detaljer. Inte direkt gratis här heller, men inspiration i massor.

Bruka Design, Humlegårdsgatan 1. Jag tycker om Bruka och har gjort länge tack vare deras tidslösa porslin och möbler. Butiken på Humlegårdsgatan är min favorit, finns även en på Regeringsgatan 44.

Syster Lycklig, Tegnergatan 12. Butik fylld med möbler, inredning, samt fina saker till dig själv så som smycken, kläder och accessoarer. De har även mycket fint till de små som möbler, kläder och leksaker.

Granit,Kungsgatan 42. En av många butiker runt om i landet, så inget direkt originellt tips kanske, men jag gillar Granits mix av betong, zink, trä, glas och bomull och det är ett bra tips för dig som gillar den avskalade, lite industriella stilen. Finns även butiker på St Eriksgatan, Götgatan, Sickla Köpkvarter, Kungens Kurva.

R.O.O.M, PUB Plan 3, Hötorget. De bygger upp mycket inspirerande miljöer och ”rum” att inspireras av med deras egna klassiker, soffor från Ihreborn, tapeter från Cole & Son, Designers Guild och Osborne & Little, rosenkelimmattor, badrumsaccessoarer, textilier från Anna O, småprylar från Rice och mycket annat. Kan även rekommendera restaurangenPublik som ligger i anslutning med butiken på plan 3, meny här 😉

House Doctor, PUB Plan 2. Tycker om deras kreativa miljö så detta är en favorit just nu, sååå mycket snyggt. Jag tycker om danskt!!!

Systrarna Voltair, PUB Plan 2. Butik fylld med inredningsaccessoarer, söta bunkar och slevar till bakningen och även goda matprodukter.

H&M Home, Drottninggatan 56, frossa i kuddfodral, dukar och handdukar – alltid fina produkter utifrån säsong och trend till billig peng. Här finns chansen att se nätbutikens sortiment i verkligheten.

NK, Hamngatan 18, favoriten inne på NK är NK Classic Home. Flera favoriter under samma tak med andra ord!

Illums Bolighus,Hamngatan 27. 2250 kvm stor butik i det gamla Sverigehuset på Hamngatan. Butiken har tre våningar med huvudsakligen dansk, svensk och internationell klassisk design. Den svenska varianten slår dock inte butiken i Köpenhamn, men väl värd ett besök som sagt.

Matilde, PK Huset Hamngatan 10, underbar butik fylld med inredning och mode med varumärken som t.ex Odd Molly och Hanky Dory. (Finns även en butik på Biblioteksgatan).

Gertrude, Smålandsgatan 16. Butiken har huvudinriktning på bädd- och badprodukter, med varumärken som Ralph Lauren, Schlossberg, Kenzo, Durance m.fl.

Stockhome, Kungsgatan 25 (finns också i Kista, Gallerian, Sergelgången och på Götgatan) På hyllorna hittar man krukor, toalettartiklar, presentböcker, godis, leksaker och köksartiklar. Ett besök tycker jag det är värt, även om jag ibland får en lite väl stor färgchock där inne. Men lätt att hitta presenter och julklappar, även om man bara har den lilla plånboken med sig då det är billigt.

Svenskt Tenn, med tillfällig butik på Nybrogatan 18 (butiken på Strandvägen är under renovering men öppnar igen nu den 25 oktober). Jag dras hit på något underligt sätt och det finns flera saker på min önskelista från butiken. En liten ekollonvas bland annat hade gärna fått flytta in här hemma.

Nordiska Galleriet,

Nybrogatan 11, inredningsbutik fylld av mängder av internationella designer och leverantörer, mycket fina produkter som står på min önskelista finns även här.

Par Courrier Interiör, Karlbergsvägen 36, klassisk tidlös inredning i många stilar. Jag är som ni vet inte så mycket för ”vintage” men de har en hel del fint i sitt sortiment och kul att bara gå runt och kika om inte annat.

Vildhallon på Köpmantorget 2 i Gamla stan, söt liten butik med märken som Rice, GreenGate, Nyblom & Kollén och Affari.

Classic Living, Dalagatan 9J vid Vasaparken, fint från bland annat Day Home

Hoppas att denna lilla lista kanske kan vara till hjälp för någon!

På återseende!

Kramar ♥