Klassisk Pasta Carbonara

Min goda P asta Carbonara i Mateus Oysterskål

God eftermiddag!

Ikväll står det en Pasta Carbonara på menyn. Bilden är tagen för ett tag sedan (bra att ha en bildbank att plocka fram ibland). Vi äter denna klassiska pastarätt relativt ofta här hemma, dels för att den är god men också barnsligt lätt att svänga ihop. Ikväll blir det kanske ett glas rödvin till.

Vin eller alkohol överhuvudtaget dricker jag sällan numera. Blir inte ens ett glas eller två när helgen kommer som förr. Det är som att min kropp nuförtiden oftast säger ”tack, men nej tack!” Jag vet inte varför egentligen, för jag tycker ju att ett glas vin är gott. Ja ja spelar ju inget större roll, jag dricker när jag känner för det helt enkelt och ikväll kanske det blir lite rödvin till pastan ändå.

Ingredienser – 2 pers Spagetti 2 st äggulor 0.5 dl vispgrädde 50 g skivad sidfläsk (jag brukar använda bacon för det mesta dock) 50 g riven parmesanost Salt Svartpeppar

Gör så här:Börja med att skära sidfläsket/baconet i strimlor.Koka upp vatten med salt och häll i pastan. Stek fläsket/baconet gyllenbrunt, blanda äggulorna med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och nymald svartpeppar.Häll

av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket därefter äggblandningen och rör om försiktigt.Fördela pastan på tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar.

En av de godaste pastarätterna tycker jag

Vi är precis hemkomna från en sväng på badhuset med Maximilian. Pappa Jens fick nog lite dåligt samvete för att han sov bort halva förmiddagen och föreslog att vi skulle gå och bada och så blev det. Lilleman var dock inte helt med på tåget denna gång (förra gången så tyckte han det var så kul) och var mest ledsen och ville vara i min famn så det blev inte mycket badat egentligen, men ändå mysigt att göra något tillsammans hela familjen. Efter badet blev det hamburgare, och sedan en promenad hem. Tog dessutom svängen förbi affären och köpte hem en STOR påse med smågodis. Lördag it is!

Ha nu en fin dag, så hörs vi!

Kramar ♥