Välkommen vintertid

Söndagsfrukost i Sjöstaden med nybakta scones och gott kaffe med skummad mjölk.

Den fina brödkorgen kommer från Bruka Design och den blåvita handduken från Ikea.

Körde med en egen liten variant och toppade mina scones med vallmofrön för lite mer frukosttkänsla.

Ingredienser – 4 pers 3.75 dl vetemjöl 0.25 tsk salt 0.75 tsk bakpulver 0.25 dl råsocker 62.5 g kallt smör 0.5 st ekologiskt ägg 1 dl mjölk 3% ägg till pensling samt vallmofrön Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa samman ägg och mjölk.Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över vallmofrön.Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10 minuter.

Färskost och en god marmelad är A och O när jag äter Scones, mums!

Välkommen vintertid!Ni har väl inte glömt att flytta tillbaka klockan en timma? Jag hade förberett mig för det ”värsta” att behöva stiga upp redan vid sex tiden i morse eftersom jag tänkte att man inte kan programmera om sonen till vintertid bara så där (hans vanligaste tid då han brukar vakna är runt kl sju).

Hur som helst så vet jag inte hur det gick till riktigt, men som av ett mirakel vaknade han kl sju även idag, fast klockan då egentligen var åtta enligt sommartiden, underbart!

Fick bakat de där sconesen som jag nämnde under veckan, första gången någonsin faktiskt jag bakade själv. Då vi skulle ha dem som frukostbröd toppade jag mina bakverk med vallmofrön. Vallmofrön som jag tycker är så gott på bröd, en favorit och det fungerade jättebra även till scones.

Igår var vi ute och flängde och for hela familjen i hela 7 timmar, galet! Men vi fick gjort en massa, bland annat var vi en sväng på NK och handlade födelsedagspresenter till Maximilian som ju fyller 1 år om mindre än en månad (den 19 november) och så hämtade vi ut våra nya tapet till sovrummet, underbar är bara förnamnet och det kommer bli så fint när allt är klart.

Idag så har vi absolut inget på agendan utan det blir hemmamys med familjen och lite småplock i hemmet som gäller. Trist, mulet och väldigt höstligt ute så mysigt att drälla runt hemma.

Ha en fin söndag så hörs vi!

Kramar ♥