En ombonad hotellkänsla

Välkommen in till vårt ”nya” sovrum!

Vad tycks?

Höga garderober från IKEA har kommit upp utmed ena väggen. Där stod tidigare en byrå.

Tapeten kommer från engelska Zoffany, ”The Boatmen Black”

En stor mysig matta ”Ådum” från IKEA på golvet. Vill inte ha en heltäckningsmatta så detta tycker jag är ett bra alternativ för det är väldigt mysigt att sätta fötterna på när man vaknar och ska kliva upp ur sängen på morgonen.

Nya sänglampor från danska Herstal, modellen heter Diva. Hade egentligen även tänkt köpa nya sängbord, men har ännu inte hittat några jag vill ha, så de kommer att bytas ut dagen jag finner några som passar helt enkelt.

Fyra meter gardinskena och en mörkläggningsgardin i svart från golv till tak. Ska upp ytterligare två st längder så att man ska om vill kunna dra för gardinerna helt.

Både gardinstänger (Kirsch) och gardinerna kommer från HEMTEX

Så här i juletider har vår fina ELFLUGA tagit plats i fönstret och sprider sitt mysiga sken

God förmiddag!

Voíla här har ni slutresultatet av den lilla makeovern i sovrummet. Jag har inte hållt er på halster med avsikt utan det har varit mest för att jag ville få klart det mesta innan jag visade bilder. Den stora mjuka mattan kom på plats så sent som i söndags, så nu saknas det endast två stycken svarta gardinlängder till så är allt klart. Tyvärr är gardinen slutsåld i hela Sverige, men kommer in igen framöver, så länge får ni helt enkelt försöka föreställa er mer böljande textilier vid fönster/balkongdörren.

Jag är väldigt nöjd med slutresultatet med både tapeten från engelska Zoffany ”The Boatmen Black” som är så fiiiiiiiiin, garderoberna (som slukar massor, underbart), gardinerna från golv till tak och så den stora sköna mattan. Rummet har blivit så ”varmt” mot vad det var tidigare, trots att tonerna går i svart och off-white. Denna värme kanske inte helt framkommer utav bilderna, men alla som kommit hem till oss och nu sett rummet säger samma sak. Det känns oerhört ombonat, precis så som jag ville få till det och så lite ”hotellkänsla” på det.

Jag kan säga att jag blivit ganska mättad av allt för avskalade och minimalistiska hem. Något jag aldrig hade trott jag skulle säga för ett år sedan, men det kanske är lite så när det är mycket ”samma samma” i omlopp. Dock är jag fortfarande inte för en massa krimskrams överallt, men ni fattar nog vad jag menar!

HÄR är några bilder från hur det såg ut före.

Idag håller vi oss inne och myser, mörk och ruggigt ute så vi har tända adventsstjärnor i fönstren, julmusik på repeat och så sprider sig en juldoft av bland annat kanel från Yankee Candelljuset på köksbordet, myspys på hög nivå med andra ord!

Ha en fortsatt fin dag!

Kramar ♥