Gingerbread cookies

Denna fina plåtlåda/ask från Maileg (köpt från EllisCorner) innehåller exakt vad som står på…

Nämligen ett gäng pepparkakor som vi bakade dagen innan Lucia

Vi bakade både grisar, gummor, gubbar, bockar, hjärtan, tomtar och en och annan ren men de allra finaste pepparkakorna tycker jag dessa snöflingor är.

Hej på er!

Redan eftermiddag! Denna fredag har gått vansinnigt fort. Blir alltid så när maken arbetar hemifrån, då kommer jag och Maximilian ur vår vardagliga rytm en aning och jag tycker att jag mest irrar runt och det blir varken hackat eller malet det jag har tänkt jag ska göra. Nu hade jag dock inga större planer för denna fredag, känner mig rätt nöjd och klar med det mesta innan jul. Ska bara baka ett gäng med muffins (pepparkaka och saffran) som ska med ner till familjen på jul, men sedan så kan julhelgen få komma för min del!

Det var första gången jag bakade pepparkakor i år förresten. Köpte en färdig deg för ett bra tag sedan och sedan har det legat och småretat mig varje gång jag kikat in i kylskåpet. Till sist i måndags dagen före Lucia tog jag tag i bakandet, men inte är det väl direkt skoj att baka pepparkakor det måste jag ju erkänna. Ett väldans massa kavlande bara. Men jag insåg i alla fall efter bara två-tre pepparkakor att man måste kavla degen rakt på bakplåtspappret och trycka ut mönster för att flytta de ogräddade kakorna det är en lögn om man vill få ett fint resultat.

Jag är i alla fall väldigt nöjd med dessa mina första pepparkakor jag bakat. Allra finast är snöflingorna som ingick i ett set med formar jag köpte från IKEA häromsistens. Jag pudrar dem gärna med lite florsoker för extra julig touch!

Jag tycker det är fint att pudra lite florsocker på dessa snöflingor, ger lite extra julstämning!

Fick i förmiddags en riktigt glad överraskning så att jag höll på att smälla av! Sånt som aldrig händer mig, har hänt! Ska avslöja senare vad, jippie säger jag!

Nu är det hög tid för lunch, tycker att maken ser en aning hungrig ut där han sitter vid köksbordet och frenetiskt trycker på tangenterna på sin lap top mellan telefonsamtal och ibland kommer det ett och annat mummel från honom också, antar att han behöver ett litet brejk 😉

Ha en fin fredag, på återseende!

Kramar ♥