Pappardelle med tre sorters ost, broccoli & valnötter

Ikväll äter vi pasta Pappardelle med tre sorters ostar, broccoli och valnötter.

Godkväll lördag!

Här kommer ett snabbt litet inlägg. Allt är bra med oss här hemma nu, känns fint! Har varit ute en sväng idag och fått oss lite frisk luft, väldigt skönt. Just nu snöar det så vem vet imorgon kanske vi kan ta en premiärtur i den blå pulkan som Maximilian fick i julklapp. Den har stått inför vår ytterdörr sedan vi kom hem från julen på Västkusten, så hoppas faktiskt att snön ligger en vända så vi får använda den, mysigt!

Ikväll äter denna pasta Pappardelle med tre sorters ostar, broccoli och valnötter och så lite vin i glaset. Hoppas det blir lika gott som receptet låter.

Ingredienser – 4 port 400 g Casa Di Luca Pappardelle (Zeta) 250 g färsk broccoli , skuren i små bitar 1 vitlöksklyfta , tunt skivad 4 msk olivolja 1 dl torrt vitt vin 1 pkt mascarpone (250 g) salt svartpeppar 100 g Gorgonzola , bruten i små bitar 1 dl grovt riven Parmigiano Reggiano 1 dl valnötter , brutna Lite plockad persilja Lite rucola

Gör så här: Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Låt broccolin koka med pastan de sista 2 minuterna. Fräs vitlök i olivolja någon minut utan att den tar färg. Häll på vitt vin och låt koka upp. Vispa i mascarponeosten och låt puttra några minuter. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Blanda med den nykokta pastan och smula över gorgonzola, riven parmesan, valnötter, persilja och rucola. Avsluta med lite nymalen svartpeppar, mums!

Jag missar absolut inte sista avsnittet av ”Stjärnorna på slottet” klockan 20. Fullkomligt älskar programmet och tycker att det är tråkigt att det är sista avsnittet ikväll. Tycker denna säsongs deltagare varit helt fantastiska och jag är nog lite smått ”förälskad” i var och en av dem. Gillar att de verkar vara så snälla och varma mot varandra, mer sånt i hela vårt samhälle säger jag! Skönt med tv-program som inte går ut på en massa smutskastning och otrevligheter för en gång skull.

Ha en härlig lördagskväll så hörs vi förhoppningsvis imorgon igen!

Kramar ♥