En taskig följetong – Välkommen ögonfluss

Vår lilla Maileg-familj. De två minsta kaninerna är de senaste tillskotten.

Den med randiga små byxor fick han i julklapp av sin

snälla faster/gudmor Marie.

Och denna med en stickad randig liten dräkt fick M i födelsedagspresent

tillsammans med en supersöt vagga av sin kompis Majken.

Hur söt är de inte?

Dessa två större kaniner kallar vi för de söta namnen Hugo och Maja 🙂

Välkommen ögoninflammation säger jag denna onsdag och då menar jag BÅDE på Maximilian och mig!!!

Ett kort introduktionsbesök på förskolan förra veckan och nu verkar vi gå igenom hela registret av de vanligaste sjukdomarna i detta hem och det ena avlöser det andra. Känns som en riktigt taskig följetong vi hamnat i. Detta bådar ju gott inför den riktiga inskolningen och den efterföljande förskolestarten om några veckor. Om det räckte med ett besök på mindre än en timma utan andra barn närvarande så undrar man ju hur det kommer bli när det väl är på riktigt!

Suck och gnäll säger jag!Ni brukar vara så kloka och sitta på en massa erfarenhet, därför kastar jag ut frågan om ögoninflammation på småttingar som Maximilian. Problemet tycker jag är att han är med sina små fingrar överallt och gnuggar ögonen emellanåt. Med tanke på hur smittsamt ögonfluss är så skulle jag antingen behöva gå bakom honom med desinfektionsmedel i högsta hugg konstant eller binda ihop armarna på honom. Inget av förslagen fungerar ju i verkligheten 😉

Hur sjutton gör man? Han blir dessutom ”arg” och skriker och kniper ihop ögonen och vevar med armar och ben så fort jag kommer med en bomullstuss med kokat vatten (svalnat så klart) för att torka rent. Nej detta är inga roliga dagar alls just nu, blääää, bläääää, blääää!

(Sorry för tråkiga inlägg, men detta är min vardag i dessa dagar, tyvärr!)

Kramar ♥