Fläskkotlett med balsamvinäger och rosmarin

Smakrika och saftiga fläskkotletter med rosmarin och balsamvinäger stod på vår meny denna sköna söndag.

Godkväll Riktigt slö och härlig söndag har vi haft med en massa familjemys. Kan tänka mig att när jag väl börjar att arbeta i mars och vi får en ”riktig” vardag här hemma så kommer helgerna säkert att bli riktigt heliga. Kan ännu inte riktigt förlika mig med tanken att jag kommer vara borta så många timmar varje måndag till fredag från Maximilian, men sånt är livet!

Vi har precis ätit en söndagsmiddag och idag stod det fläskkotletter på menyn. En vanlig fläskkotlett rakt upp och ner är ganska trist tycker jag, men detta recept (ursprungligen från Zeta)med rosmarin och balsamvinäger är supergott. Köpte en hel bit med fläskkött och skar kotletterna själv, vet inte om det var detta som gjorde sitt med kotletterna var supermöra och jättegoda.

Fläskkotlett med balsamvinäger och rosmarin

Ingredienser: Fläskkotletter Salt Svartpeppar Färsk rosmarin Olivolja Balsamvinägrett 3 msk balsamvinäger 3 msk Olivolja salt svartpeppar

Gör så här: Krydda kotletterna med salt, peppar och rosmarin. Droppa över lite olivolja och grilla i några minuter på varje sida.Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Skeda över vinägretten över kotletterna och servera.

***

Så vill du köra klassisk husman till veckan som kommer, men ändå vill ha en liten modernare touch laga dessa godbitar vett´ja 🙂

Ha nu en fin avslutning på denna vecka, så hörs vi imorgon igen!

Kramar ♥