Grillad lax med citron, kapris och oliver

Grillad lax med citron, kapris och oliver på tallrik från fd. Duka, bestick ”tulip” från Gense och vattenglas från Iittalas Essence-serie.

Grovhackad tapenaden med oliver & kapris

Hej igen torsdag!Gjorde denna enkla och snabba laxrätt en dag förra veckan. Hittade receptet i en receptfolder från mataffären och tänkte att jag som gillar lax, oliver, kapris och citron måste ju gilla denna rätt och det var helt korrekt förutspått . Blev klart på ynka 4 minuter, ja det är sant snabbare än att handla i korvkiosken och garanterat nyttigare.

Liten parentes på tal om just receptfoldrar. Jag kan jag bara INTE gå förbi dem i affären utan att ta med hem. Någon som kanske känner igen sig? Jag har en hel låda från Arla, Coop, ICA, Zeta och många, många fler!

Här får ni receptet om ni är sugna på att testa någon dag!

Ingredienser – 4 portioner 600g laxfilé i portionsbitar 1 msk Olivolja 4 msk tapenade Oliver & Kapris, grovhackad salt peppar saft från 1/2 citron

Gör så här: Pensla laxen med lite olja på båda sidor. Grilla 2 minuter på varje sida i en grillpanna (eller för all del på en vanlig utomhusgrill). Lägg sedan 1 matsked tapenade på varje laxbit. Krydda med salt och peppar och pressa över citron, klart! Superenkelt och gott, man kan servera till pasta, pressad potatis eller som jag bara hade här; färsk babyspenat ruccola och lite balsamvinäger.

Smaklig måltid!

Kramar ♥