Glad fredag och Skagenpanna

Vad sägs om en smarrig Skagenpanna till helgen? Serveras med ris/pasta, Recept/bild från Spisa Godmorgon fredag!

Hoppas ni sovit skönt och att ni är laddade inför denna sista vardagen innan det är dags för helg igen! Här laddas det för en härlig helg med bland annat ett besök av goda vänner, skoj!

Kikade runt häromdagen efter recept som jag gör ofta sysselsätter mig med när tid finns över. Ramlade över detta recept på en Skagenpanna och tycker det låter gott och enkelt så ska testa detta någon gång under helgen. Vet ju att många av er uppskattar receptinlägg så därför bjuder jag er på receptet om någon vill testlaga samma rätt.

SKAGENPANNA – 2 personer

Ingredienser: 100 g rensade räkor 100 g musslor (burk) 50  g sockerärtor

2.5 dl grädde 1 msk mjöl ½ citron ½ tsk cayennepeppar salt peppar

Gör så här: Koka ris enligt anvisning på förpackning. Ansa sockerärter, skär bort hängen. Riv gult citronskal (ej det vita). Vispa ihop mjöl med lite grädde (mjölk). Tillsätt under vispning resterande grädde och citronskal. Låt såsen småkoka i 5 minuter under omrörning. Salta och peppra. Tillsätt räkor, musslor och ärter mot slutet. Smaka av med burkspad, salt, peppar och kajennpeppar. Låt bli varmt och servera med långkornigt ris.

Tips: Arla har en produkt som kallas ”Arla Köket Skagenpanna” som kan användas i stället för såsen i detta recept. Musslorna kan bytas ut mot lax, räkor eller kräftstjärtar.

Önskar er en fin fredag, på återseende!

Kraaaam ♥