Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Godmorgon!

I lördags när vi hade gäster svängde jag ihop denna enkla men väldigt goda kycklingrätt med parmaskinka och balsamvinägersås. Är ni ute efter ett smarrigt kycklingrecept så är detta toppen. Rätten går utmärkt att förbereda dessutom vilket är ett stort plus i min värld när man har gäster. Jag ogillar att inte kunna mingla och hänga med gästerna, så mat som inte går att förbereda går oftast bort när vi bjuder på middag.

Bilderna är tagna innan rätten åkte in i ugnen, därav de lite bleka utseendet. Glömde tyvärr att fota när det var klart, toppade kycklingen då med en näve med rucola. Skulle kunna tänka mig att man skulle kunna ha bacon istället för parmaskinka men blir ju inte exakt samma smak då.

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Ingredienser – 4 personer 4 kycklingfiléer, 500 g 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk oregano 4 stora eller 8 små skivor parmaskinka 2 dl vispgrädde 2 msk balsamvinäger 1 msk konc kycklingfond2 pressade vitlöksklyftor

När jag serverade maten så slängde jag på några nävar med rucola för lite mer färg, kom dock inte med på bild.

Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano.

Servera med sallad och kokt ris.

Tips; såsen blir supergod och jag dubblade receptet och det gick åt så man bör nog göra mer än vad som står.

Nu morgonbestyr. På återseende!

Kram ♥