Love light och ny kökslampa

Ljuset med texten LOVE från H&M Home är tänt och fredagsmyset har infunnit sig!

Godkväll fredag!

Nöjd som jag vet inte vad sitter jag här och väntar på att maken ska komma hem från jobbet så att vi kan ha fredagsmys. Dock blir det ingen tacofrossa, utan det blir receptet nedan på kebabspett med myntayoghurt med klyftpotatis och en blandsallad – mums!

Att jag är så nöjd beror på att jag kom hem med en ny kökslampa denna fredag! Oh my så snyggt den kommer att göra sig över vårt köksbord. Vet dock inte om maken kommer vara lika nöjd när han kommer hem och förstår att det är han som kommer att få sätta upp den i helgen 😉

Kvällen ser ut att bli lugn, kommer troligtvis slötitta på någon film och kanske rent av somna i soffan, vem vet! Vet ju att ni är flera som uppskattar när jag lägger ut recept så här får ni kvällens måltid här hemma i Sjöstadshemmet, hoppas att det ska smaka!

Kebabspett med myntayoghurtIngredienser:

200 g nötfärs, mager

1/2 msk kebabkrydda, Santa Maria

1/2 msk lökpulver

2 krm salt

1/2 ägg

1/4 dl matyoghurt

2 tsk oljagrillspett Myntayoghurt 2 dl naturell yoghurt 1/2 dl finhackad mynta 1 msk pressad vitlök 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Gör så här:Blanda köttfärsen med kebabkrydda, lökpulver, salt, ägg och matyoghurt till en smidig färs.Forma

färsen till avlånga köttbullar. Olja en form och lägg ner kebaberna. Stek i mitten av ugnen(225 grader i vanlig ugn, 200 i varmluftsugn), ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden. Blanda youghurt, mynta, vitlök, salt och svartpeppar.Servera med klyftpotatis och en blandsallad.

Önskar er en jättefin start på helgen, simma lugnt!

På återseende.

Kram ♥