Njutning för gommen och ögat

Igår åt vi underbart goda baby back ribs, med coleslaw och hemmagjorda pommes, mums!

Inspirerad av finalisten Sigrid i ”Sveriges Mästerkock” blev det mini-Pavlova med jordgubbar, hallon och pistagenötter till efterrätt, mums!

Godmorgon lördag!

Helgfrukosten är framdukad på köksbordet med kokt ägg, pålägg, olika bröd och juicer. Skulle tippa på att mamma och pappa strax är på väg upp från lånelägenheten de sover i när de är och hälsar på oss. Perfekt att vårt hus har en lånelägenhet för gäster till oss som bor här. Tenderar ju annars att bli en aning trångt när det är mer än en person som sover över.

Skönt också att gästerna slipper ta in på hotell varje gång de kommer hit.

Igår kväll åt vi middag hela bunten, möra och smakrika baby back ribs, coleslaw och hemmagjorda pommes. Så himla gott och inte svårt att göra alls. Till efterrätt gjorde jag små portionsvarianter av Pavlova fylld med lemoncurd, grädde och toppad med färska hallon, jordgubbar och pistagenötter, himmelskt gott och vackert. Också jättenkelt!

Recpetet på ribsen kommer ursprungligen från Leila Lindholms recept!

BABY BACK RIBS

BBQ glaze 1 dl farinsocker 1 dl japansk soja 1 dl ketchup 1 dl flytande honung 1 tum stor knöl färsk ingefära 4 st vitlöksklyftor 1 tsk tabasco

Baby back ribs5 kg tunna färska revbensspjäll 3 st gula lökar 1 st hel vitlök salt 20 st svartpepparkorn

Gör så här:

Glaze: Blanda farinsocker, soja, ketchup och honung i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda det i glazen. Smaksätt med tabasco.

Ribs: Koka upp en stor kastrull med vatten. Halvera lökarna och vitlöken, lägg dem i kastrullen. Tillsätt svartpepparkorn och rikligt med salt. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Koka dem långsamt under lock i cirka 1 ½ timme. De är färdiga när köttet börjar lossa från benen. Ta upp revbenen och torka det med hushållspapper, lägg dem på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze. Grilla dem och pensla på mer glaze under grillningen.

Nu hör jag att Maximilians mormor och morfar är på ingång. Önskar er en underbar lördag!

Kramar ♥