Mot Arlanda!

Eiffeltornet bland blommande körsbärsträd från förra våren

Godmorgon i arla timma!

Här har vi klivit upp nästan okristligt tidigt denna fredag, men det är betydligt enklare när man vet att man ska ut och resa, det är ju bland det roligaste man kan göra tycker jag! Jag får lite titt som tätt mejl med en del frågor om jag har några tips när man ska ut och flyga med barn. Så tänkte här tipsa om två små knep som fungerat väl för oss (hittills iaf).

Tips 1) är att om man har en liten som likt vår lilla kille är helt tokig i att man läser böcker för honom är det ett jättebra tips att under flygresans gång plocka fram lite nya böcker (slå gärna in dem i små presenter så går det åt lite extra tid åt att ta av papper presentpappret också). Pixiböcker och liknande är bra för de tar varken någon större plats eller väger något nämnvärt i handbagaget. Man kan såklart slå in precis vad som helst i små paket om böcker inte faller barnet i smaken. Tänk bara på att det inte får väga för mycket eller ta för stor plats, det är trångt i planen.

Tips 2) Ha med dig små olika plastburkar med lock (jag har små minivarianter i olika former och färger från danska Rice) och fyll dem med saker som barnet gillar. Kan ju vara allt från fruktbitar, kex, russin, till godis om barnet nu äter sådant. Man tar helt enkelt och packar det man vet att barnet tycker om. Så kan man likt böckerna plocka fram burkarna när det börjar spritta i benen och så sitter de och pillar med detta en vända och så går tiden ytterligare.

Det var det jag kom på här och nu, men finns säkert fler tips! Har ni några att dela med er av så kan jag fylla på listan i så fall senare!

Nu hög tid att fixa det sista innan vi beger oss mot Arlanda!

Önskar er en riktigt trevlig helg!

Kram ♥