Grillad lax med sparris- & färskpotatissallad.

Tycker att detta ser så gott och fräscht ut, grillad lax med sparris- och färskpotatissallad. Bild och recept kommer ursprungligen från spisa.nu

Godmorgon!

Visst är det väl mumsigt med alla färskaprimörer som sparris och annat grönt som dyker upp så här på våren. Jag älskar sparris och fann detta recept igår när jag satt och surfade runt en vända innan läggdags.

En färskpotatissallad med just sparris, en vit färsk sådan. Det ska jag i ärlighetens namn erkänna att jag aldrig har smakat. Mina erfarenheter på den vita sparrisfronten är bara sådan där sladdrig på burk och det är då banne mig inget att hänga varken i julgranen eller midsommarstången. Men vit färsk kan jag tänka mig har samma konsistens som den gröna? Rätta mig om jag har fel. Hittar jag denna variant i grönsaksdisken ska jag testa detta recept framöver tillsammans med en bit grillad lax, mums!

Ingredienser 300 g laxfilé rapsolja till stekning salt

Potatissallad

350 g Potatis (färsk)

8 st färska vita sparrisar

1 salladslök

½ rödlök

1.5 cm gurka

15 g getost (Chévre)

basilika

rucola

salt och svartpeppar

Vinägrett

Rapsolja

citron

vatten

vitvinsvinäger

Gör så här:

Sätt ugnen på 120°C. Skala ochkoka den vita sparrisen i saltat vatten tills den blir lätt mjuk.

Koka potatis. Skär salladslök i tunna ringar. Skär rödlök i tunna båtar. Skala, kärna ut och skär gurka i romber. Skär bort kanterna och smula osten.

Potatissallad:

Blanda alla ingredienserna till vinägretten. Blanda samman allt med vinägretten till en ljummen sallad. Smaka av med salt och peppar. Garnera med rucola och basilikablad.

Stycka lax i portionsbitar och grilla på en utegrill eller i en grillpanna tills den får en fin grillyta. Salta och grilla cirka 10 minuter i ugnen. Servera med en klick tapenade och potatissalladen!

Voilá, klart!

Önskar er en riktigt glad fredag!

På återseende.

Kramar ♥