Kycklingsouvlaki på grillen

Några av ingredienserna till gårdagens grillmarinad!

Slutresultatet, gårdagens kycklingsouvlaki som åts med klyftpotatis och tzatziki.Tycker mycket om vårt enkla vardagsporslin från Mateus förövrigt.

Godmorgon!Vädret verkar bestå, lika fint idag, jippi! Gårdagens grillning på kvällen tycker jag blev lyckad, kul att inte alltid köra med samma, samma när det kommer vad som hamnar på grillen. Det finns ju så himla mycket olika saker man kan grilla, men sedan såklart att man har sina favoriter som man hela tiden återkommer till.

Tänkte att ni kanske vill testa i sommar att göra dessa spett så här får ni receptet!

Kycklingsouvlaki – 4 personer

Ingredienser:4 kycklingfiléer1 grön paprika1 citronsaltnymald svartpepparolivolja2-3 vitlöksklyftortorkad oregano

Gör så här:Skär kycklingfilén i mindre bitar och marinera den i saften från citron, salt, nymald svartpeppar, olivolja och pressad vitlök. Låt kycklingbitarna marinera minst en halvtimme men gärna en halv dag. Trä upp kycklingen på spett varvat med paprikan so du skurit i lagom bitar. Strö på oregano på spetten och grilla dem sedan på ett hett grilljärn eller på utegrillen. Servera med t.ex. klyftpotatis, grekisk bondsallad och tzatziki.

Nu måste vi ta tag i denna måndag! Ha en fin start på veckan, förhoppningsvis så hörs vi senare i eftermiddag om inget oförutsett kommer emellan!

Stor kram ♥