Chokladmousse med smak av citrus, ingefära & blåbär

Helgens lena chokladmousse som inte är så där sötsliskig (inte min kopp te) kombon med citronsmaken och blåbären var riktigt god, så testa gärna!

Godmorgon!

Ny dag, och det är bra mycket kallare ute än vad man börjat bli van vid. Började redan igår eftermiddag, ljummet på morgonen och riktigt kallt när det var dags att cykla hem från jobbet. Ingen hit att vara barbent i kjol och skjorta. Så fort det kan vända, hoppas det vänder tillbaka snart igen!

Mötestisdag på jobbet och i eftermiddag måste jag till posten och hämta ut flera paket, plus att jag ska till Forex och växla pengar!Så lite så där praktiska ”måsten” som ska fixas denna tisdag!

Här får ni receptet på min alldeles egenkomponerade efterrätt!

Ingredienser:Vispgrädde100 g Mörk choklad(Lemon&Ginger Marabou Premium)Färska blåbär

Gör så här:Koka upp lite grädde i en kastrull. Sätt åt sidan och tillsätt hackad choklad (hela chokladkakan, mums!). Blanda runt och låt svalna helt så det blir som en glansig kräm. Vispa grädde (2-3 dl till 3-4 portioner skulle jag tippa på räcker, vet inte exakt då jag bara höftade) ganska hårt och blanda sedan samma med den avsvalnade/kalla ”chokladkrämen”.

Portionera sedan upp moussen i glas varvat med färska blåbär (snåla inte på blåbären, dem som gör efterrätten extra smarrig). Ställ sedan in glasen in i kylskåp tills det stelnat. Jag pudrade över lite florsocker över bären precis före servering, men det behövs inte.  Färdigt att avnjutas!

Snåla inte på blåbären, dem som gör hela efterrätten extra god tycker jag, dessutom är blåbär helt magiskt nyttiga!

Önskar er en riktigt härlig dag, så hörs vi förhoppningsvis lite senare igen.

Stor kram ♥