Bli Mildas nya reklamkock

Detta inlägg är i samarbete med Milda!

Vem har sagt att man inte kan lyxa till känslan med vanliga köttbullar jag har här valt att trä upp dem spett, snyggt va?

Godmorgon!

Tycker ni precis om jag att det är skoj med matlagning?

Milda söker just nu vardagskockar som ska få huvudrollen i deras kommande reklamfilmer. Så om du gillar att stå framför kameran och har en passion för att laga och bjuda på mat, kanske det är dig de söker?

Läs mer om hur du ansökerMildas denna film. Sista ansökningsdagen är den 24 juni, så skynda er så kanske man har turen att få se någon av er i rutan framöver, spännande!

Servera köttbullarna trädda på spett med potatismos, sås och rårörda lingon, mums!Jag har själv i helgen testat på att laga ett recept på svenska klassiska köttbullar från Mildas vardagsrecept. Enkla att laga och goda att äta. Jag tillsatte lite nymald kryddpeppar i mina smet dessutom, mumsigt värre blev det! Testa du också att laga någon av alla Mildas vardagsrecept och sök till reklamfilmen, det ska nämligen jag göra 😉

Här får ni receptet på köttbullarna:

Ingredienser: 400 g nöt/blandfärs 4 msk ströbröd 1,5 dl mjölk 1 st ägg 2 msk Milda flytande margarin 1,5 tsk salt 1,5 krm svartpeppar 1 krm kryddpeppar 0,5 st gul lök, hackad Gör så här: Häll ströbrödet i en bunke tillsammans med mjölk, låt svälla ca 5 minuter. Stek på den finhackade löken i flytande margarin så att den blir mjuk. Tillsätt, ägg, lök, färs, kryddpeppar, salt och peppar till ströbrödsblandningen, blanda till en smidig färs. Forma färsen till köttbullar med vattensköljda händer (för att undvika kladdigheten) och lägg dem på en vattensköljd skärbräda eller ett smörpapper. Värm en stekpanna, häll i flytande margarin och stek köttbullarna på hög värme så att de får fin färg runt om. Vrid ner värmen och låt dem steka klart på medelvärme, alt. ha en till stekpanna på en annan platta där de steks klart.

Lycka till!

Nu hög tid att sätta på sig ansiktet! På återseende!

Kramar