Plättar med blåbär

Välkommen måndag!

Så är man inne och nallar på sin tredje semestervecka! Känns på ett vis som vi varit lediga hur länge som helst, men på ett annat börjar jag redan nu tänka på att det snart är dags att börja jobba igen. Men ska sluta tänka i de banorna, för har faktiskt mer än hälften kvar (fram på onsdag kl 12:00 har halva semestern gått ;-))

Vi har skönt sommarväder här även idag. Igår var jag i skogen och plockade sommarkantareller som jag nämnde igår och idag har jag varit och plockat en MASSA blåbär. Finns hur mycket som helst just nu, alldeles blått. Jag kunde bara sitta på en tuva och plocka och plocka. Har sedan njutit av nygräddade plättar med pinfärska blåbär, jordgubbar och lättvispar grädde. Mumsigt värre!

*

_

_

Blir ni sugna på att grädda egna pannkakor/plättar (plättar är så mycket godare tycker jag även fast det är samma smet, konstigt det där ;-)) så får ni receptet här. Vet att jag lagt ut detta recept tidigare men det börjar bli lite smått jobbigt att hitta recept tillbaka i tiden har jag märkt. Fram efter sommaren får jag försöka fundera på om jag inte ska försöka dela upp recepten efter kategorier kanske? Vad tror ni? Blir lite mer överskådligt på så vis. Ja vi får se hur det blir, var bara en tanke som slog mig här och nu.

Ingredienser– 2 port 1 ägg 3 dl mjölk 2 dl mjöl ½ msk smör½ tsk salt 1½ tsk socker

Gör så här:Vispa samman ägg och mjölk, sikta i mjölet lite taget, salt och socker. Avsluta med det smälta smöret. Hetta upp en plättlagg och stek plättarna. Servera med färska bär och lättvispad grädde eller glass, mums!

Ha en fortsatt fin måndag, på återseende!

Kramar