Snygga nyheter från IKEA

Klappstolen Frode från IKEA.

Klappstolen Frode dyker upp i det blågula varuhuset vid månadsskiftet och visst luktar det väl ändå lite succé om dem? Jag tokgillar designen och klappstolar är ju ett bra sätt att lösa behovet med extra sittplatser och dessa är ju så snygga så man skulle kunna ha dem framme jämt!

Jag skulle mycket väl kunna tänka mig den grå varianten här hemma, men faktiskt tycker jag om både den mintgröna och hallonröda också, kanske lite otippat..?! 🙂

Denna snygga vägglampa finns i svart, vitt och rött

En annan snygg nyhet (eller ja denna kom väl i våras men jag har missat den tidigare) är lampan ur IKEA PS 2012. När man fäller in den mot väggen tar den minimalt med plats och väljer man att  fälla ut den går den att vinkla och använda på många olika avstånd. Den är med andra ord väldigt smidig, dessutom en snygg detalj i rummet.

Så här skriver designern Johanna Jelinek om sin skapelse:

”Lampor hamnar ofta i tak och hörn och inte alltid där ljuset behövs mest. Behovet av smidigt ljus är stort och med hjälp av LED-teknik är det möjligt. LED består av små lysdioder som sitter i själva lampan, vilket gör mindre och tunnare lampdesign möjlig. I detta fall gör det att vägglampan IKEA PS 2012 kan fällas ihop platt mot väggen när den inte används. Tack vare det passar den också i alla rum, just där du behöver bra ljus. Dessutom är LED energisnålare än glödlampor.”

Nu: frukostdags!

Kram