Chokladmuffins med Nutellafrosting

Chokladmuffins med Nutellafrosting.

.

Godmorgon lördag!

.

Dessa chokladmuffins med Nutellafrosting gjorde jag för ett bra tag sedan när vi hade fikagäster. Men av någon anledning hamnade de aldrig på bloggen, glömde väl av dem antar jag. Men vet att ni är måna som brukar uppskatta när man delar med sig av recept, så därför får ni det här så kanske ni kan lyxa till det i helgen med ett sött litet bak 🙂

Ett tips bara gör dem inte i de största muffinsformarna, tycker det blir too much utan gör dem i normala formar eller kanske t o m i dem som är lite mindre ändå. Tycker det blir för mycket annars, bättre att ta två än att känna att man mår illa av en stor. Less is more!

Ingredienser:2 ägg 2 dl socker 1 dl mjölk 1 dl smält smör 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 12 rutor mörk choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader Ställ i muffinsformar i en muffinsplåt, eller dubbla formar på en plåt (men ni som inet har emn muffisnplåt, investera i detta, då får ni fin form och ni riskerar inte att debakverkan flyter ut.) Vispa ägg och socker pösigt Tillsätt mjölk och smör Blanda de torra ingredienserna och vispa försiktigt ner i smeten Fyll formarna till hälften och lägg i en ruta choklad i varje form Fyll på med smet så det täcker chokladrutorna Grädda cupcakes´en i mitten av ugnen i ca 12 minuter, provstick med en sticka (stickan ska vara torr) Låt dem svalna.

Nutellafrosting:50g mjukt smör100g färskost2dl mjuk nutella2dl florsocker

Blanda ihop allt till en jämn smet. Låt eventuellt stelna lite i kyl innan du spritsar på.

Muffinsformarna i lila och rosa kommer från Dr Oetker Observera att smöret ska vara riktigt rumstempurerat, som ni ser så fick jag här lite bleka ”klumpar” i min frosting, inget som märkets i smaken, men det ser ju inte lika kul ut som en helt slätkräm! och det berodde på att jag hade lite för kallt smör i, så nu slipper ni göra samma ”misstag” som jag!

Njut dagen, det ska jag göra!

Kram