Godmorgon måndag

Nu ger jag upp, inte ens en färdigmix fungerar för in del att få till egna macaroner!

.

Godmorgon!

.Igår gav jag mig på macaron-kitet från Panduro som jag fått för att testa, men jag kan inte påstå att jag fick till dessa små bakverk denna gång heller, trots att det skulle vara barnsligt enkelt?!

Jag följde receptet till punkt och pricka, men smeten blev ganska ”trögflytande” så kakorna ville inte flyta ut som jag hade önskat på plåten. Kakorna höjde sig i a f jättefint i ugnen, men bara någon minut efter jag tagit ur plåtarna sjönk de ihop till som de såg ut när jag satte in dem. Jag fick dessutom ut endast 11 st färdiga kakor (22 st, man sätter ju ihop två kakor) ur kitet. På paketet  beskrevs det att man skulle få ut mellan 30-35 st färdiga Macarons? Kan inte förstå hur man skulle kunna få ut så många av den lilla smeten det blev när man blandade ihop mixen med vattnet…? Möjligtvis om man gjort dem väldigt, väldigt små kanske.

Det positiva var väl att de faktiskt blev väldigt goda och konsistensen på dem blev fin trots att de inte höjde sig, men nja, bara att inse att jag gör nog bäst i att köpa mina Macarons färdigbakade från ett proffs när jag blir sugen på dessa små franska vackra bakverk.

.

Nu på morgonen vaknade lilleman med lite feber (38,4) så det får bli en dag hemma med honom.

.

Önskar er en fin start på veckan!

.

Kramar