Tips mot torra händer?!

Förhoppningsvis räddningen för mina torrhänder, handkräm från Biotherm

Handkrämen plus mascaran kom maken hem med i fredag efter att hanvarit iväg på en jobbvända i Köpenhamn!Jag har så extremt torra händer i dessa dagar, de ser nästan ut att tillhöra en gammal gumma. Jag vet att den största boven är för att jag tvättar och håller på rätt mycket i vatten. Men händerna vill jag ju tvätta extra noga i dessa förkylning- och magsjuketider(?!), men huden reglerar ju själv sin vattenhalt inifrån och när händerna kommer i kontakt med vatten så sköljs hudens naturliga fetter och fuktighetsbevarande ämnen bort. Har man som jag ofta händerna i vatten hinner huden inte återhämta sig 🙁

Sitter ni inne på hemligheten med en riktig dunderkur för torra händer så kom gärna med era tips!

Här en gammal lista från Vecko Revyn på några tips.

GLÖM INTE VANTARNAEtt par varma vantar skyddar händerna mot den uttorkande kylan när du är utomhus.

SMÖRJSe till att alltid ha en handcreme (i nödfall funkar såklart även bodylotions) i väskan. Smörj in efter varje handtvätt! Satsa gärna på en kräm som innehåller E-vitamin, sheasmör eller aloe vera som ska verka extra fuktgivande.

VARNING FÖR VATTENTvätta händerna i ljummet vatten istället för skållhett. Diskar du ofta för hand? På med diskhandskarna!

DUNDERKURVill du få en rivstart på din återfukningsprocess? Börja med att peela händerna med en vanlig kroppsskrubb för att få bort gammal hud. Smörj sedan in händerna ordentligt med favorithandkrämen, och efter det låter du händerna vila i ett par tunna bomullsvantar i någon timme (eller ännu bättre, hela natten!).

SNÅLA MED TVÅLENTvål tvättar inte bara bort fet smuts, utan också hudens egna fett. En riktig fukttjuv med andra ord! Det behövs inte mer än en liten, liten mängd tvål för att händerna ska bli rena.

 Nu mot jobbet!

Kram