Kanelmuffins

Riktigt goda muffins bakade jag igår!

.

Godkväll!

.

I går bakade jag muffins(lillan sover ju mest hela tiden så när Jens och Maximilian hade lite egen tid så passade jag på), blev så galet sugen på kanelbullar, men hade inte lust att vänta på ett helt bullbak som ju faktiskt tar sin lilla tid med alla jäsningsmoment och liknande så jag bakade då kanelmuffins istället och detta gick på ett litet kick. Mums säger jag bara, la till en halv tesked kardemumma i själva smeten (står inte så i receptet) och det blev verkligen lyckat!

.

Ingredienser  – ca 8 st

2.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 0.25 tsk kanel 75 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 ägg 1 dl mjölk

.Kaneltopping:

3 msk strösocker 0.5 tsk kanel

.

Gör så här:Sätt ugnen på 190 grader. Placera ut muffinsformar på en plåt. Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke. Vispa smör och socker i en separat bunke, till en ljus, fluffig smet. Tillsätt ägget under vispning. Rör i mjölblandningen i äggsmeten, så att det blir en jämn och klumpfri smet.

Tillsätt slutligen mjölken och rör om väl. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Rör ihop socker och kanel till toppingen i en liten skål. Strö över de ogräddade muffinsen och baka i mitten av ugnen i ca 15 min, testa att provsticka för att se om de är klara, de ska vara helt kladdfria!

Lycka till!

.

Fina muffinsformar va? 🙂

.

Nu är det söndagsmys för hela slanten som gäller!

På återseende imorgon igen!

.

Stor kram

.