Mango & passionsfruktsmousse

En smarrig liten efterrätt, mango- & passionsfruktsmousse

.

Morsning på er!

.

Jag nämnde här i veckan att jag skulle testa en ny efterrätt. Sagt och gjort jag gjorde den och tycker den blev väldigt god. Toppade med passionsfrukt vilket gjorde att den lena söta moussen blev ännu godare med den syrliga passionsfrukten.

Här får ni receptet:

Ingredienser1 vaniljstång1 dl vatten2 dl strösocker2½ gelatinblad2 väl mogna mango eller ca 400 g fryst mango i tärningar2 dl vispgrädde3 msk saft av citron4-5 passionsfrukter, mörka och skrumpna

Till servering:

 Passionsfruktercitronmeliss

Gör så här:Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Halvera och skrapa ur passionsfrukten och passera fruktköttet genom en finmaskig sil. Koka upp vatten med vaniljstång, vaniljfrön, den passerade passionsfrukten och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixet och blanda sedan ihop detta med den vispade grädden.

Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Serveras toppad med passionsfrukt och citronmeliss.

Lycka till!

.

Nu morgonrutiner med påklädning av barn 1 och 2, påklädning av mig själv, frukost och sedan iväg till förskolan med Maximilian. Celine och jag tänker därefter ha en mysdag och bara vara!

.

Ha en bra dag, så hörs vi i vanlig ordning!

.

Kram

.