Läskande citronlemonad

Vad gör man med små gula citroner?

Jo helt klart hemmagjord citronlemonad, försvinnande gott 🙂

.

.

Godmorgon fredag!!!

.Vaknade alltför tidigt denna morgon, men vad gör det för det är ju fredag!!! Fredag då maken kommer hem efter några dagar bortrest med jobbet, fredag då solen tittar fram mellan molntussarna och fredag då mina föräldrar äntligen kommer hit och hälsar på oss i nya huset.

.

Måste tipsa om något enkelt och supergott (särskilt nu inför kommande sommar) nämligen egengjord citronlemonad. Låter kanske avancerat vad vet jag? Men det är det inte ett endaste dugg. Jag hade för ett tag sedan några ”gamla” citroner som låg och skräpade i kylskåpet och fick då för mig att göra just lemonad. Sagt och gjort jag testade och oj vad gott det blev, läskande med en massa is bitar i, helt klart en blivande favorit ute på terrassen i sommar under parasollet!

.

Citronlemonad

 Ingredienser1 1/2 dl socker1 l vatten1 citron (rivet skal)4 citroner (färskpressad, silad juice)is

citronmeliss till garneringcitronskivor

.

Gör så här:Koka upp socker med vatten tills sockret har löst sig. Låt svalna. Skär bort skalet på citronen (se till att inte få med något vitt kött, det kan smaka beskt). Blanda ner citronskalet och färskpressad, silad juice av citronerna. Låt lemonaden stå och dra kallt några timmar i en karaff. Tillsätt is, citronmeliss och citronskivor strax före servering.

.

SLURP!!!

.

Testa att göra denna framöver när solen och värmen slår till på riktigt, som sagt väldigt läskande och försvinnande god. Nu ska jag göra mig dagens första kopp kaffe och sedan ska jag försöka hinna montera ihop prinsesstårtan jag nämnde igår kväll innan barnen vaknar!

.

.

Trevlig helg önskar jag er!

.

Kram/Anna