Kokos och morotsmuffins

.

Hur gott låter inte detta då?

.

.

Godmorgon!

.

Som ni vet så är jag ju ambassadör just nu för World Baking Day som går av stapeln imorgon söndag den 19 maj. Jag kikade runt på hemsidan bland alla goda recept, och fann och fastnade lite extra för detta recept. Låter som en muffins i min smak och detta bara måste jag testa att baka. Kokos älskar jag i alla dess former (som ni trogna läsare vet vid detta laget) och morotskaka är en annan favorit. Tror att smakkombinationen kan vara en riktig hit, mums!

.

Kokos- och morotsmuffins

.

Ingredienser:

300 gram morötter 50 gram margarin 1 apelsin 4 ägg 150 gram socker 100 gram mjöl 1 tsk bakpulver 150 gram hasselnötter 50 gram riven kokos 125 gram florsocker.

.

Gör så här:Placera ut muffinsformar på en muffinsplåt och skala och riv morötterna. Smält margarinet i en liten kastrull på spisen och ställ åt sidan. Hacka hasselnötterna. Skölj apelsinen i varmt vatten och riv hälften av apelsinen och använd saften av andra halvan.

Separera äggen. Vispa äggvitorna och socker. Blanda äggula och det smälta margarinet med äggviteblandningen. Blanda mjöl, bakpulver, hasselnötter, och riven kokos och blanda till sist ihop allt och fyll muffinsformarna upp till en 3/4-delar.

Grädda muffinsen i 175 C (varmluftsugn) i ca 45-50 minuter. Låt muffins svalna. Rör ihop florsocker och apelsinjuice och ringla på muffinsen. Klara att avnjutas!

.

Lycka till!

.

.

 Visst ser de goda? Just detta recept kommer från en tysk matbloggerska vid namn Daniela Klein

.

Har ni kikat in nått påhär. Kanske har några av er till och med kanske testat att baka den kakan eller något av de andra 99 recepten? Tell me!!!

.Det finns ju allt från den enklaste sockerkakan till topp notch bakelser som bara världens mest rutinerade kockar klarar av att baka 🙂

..

Kram på er!