Äntligen måndag

.

Måndagens middag hos oss  klassisk husmanskost!

.

.

Hej igen!

.

Hoppas att er måndag vart fin hittills. Här har jag både tjafsat med en hantverkare som dök upp här på förmiddagen med alldeles för dålig attityd (va är det med vissa människor undrar jag?!?), och så har dagen gått åt till att försöka trösta lilltjejen så gott det går. Inte kul att vara förkyld när man är en liten bebis.

.

I samarbete med knorrs färdiga såser kommer jag här under fyra måndagar presentera enkla och i mitt tycke goda maträtter. Först ut är denna klassiker som är en av mina absoluta favoriter när det kommer till husmanskost, nämligen kålpudding med kokt potatis och så då Knorrs gräddsås.

 Ingredienser – 4 personer

1 kålhuvud 600 g blandfärs salt peppar kryddpeppar grillkrydda ströbröd smör vatten

1 burk med knorrs gräddsås potatis

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Skär kålhuvudet i mindre bitar, koka upp kålen i saltat vatten och låt koka i ca 5-6 minuter. Under tiden häll ströbröd (ca en halv deciliter) i en bunke och häll över lite vatten och låt det svälla en stund. Blanda sedan ner blandfärs med hackad gul lök, salt, peppar och nystött kryddpeppar (jag hade även lite grillkrydda i smeten). Lägg hälften av den avrunna kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen, strö lite ströbröd över och hyvla sedan lite smör och lägg över så att det får smälta ner i färsen. In i ugnen och grädda i ca 45 minuter, i 175°C.

Servera kålpuddingen med Knorrs gräddsås, kokt potatis och lingonsylt. Så sjukt gott, och enkelt!

 .

Fler matnyttiga middagstips hittar ni på middagshjälpen.se 

.Njut kvällen; kryp upp i soffan, tänd ljus och gör er en kopp varm choklad alltför att piffa upp måndagen lite som annars ju kan vara en lite si och så där dag 🙂

.

Hörs imorgon igen!

.

Kramar

.