Redo för Halloween

Någon är redo för Halloween!

.

.

Godmorgon!

.

Maximilian har denna morgon fått en liten Halloweenpresent innehållande en självlysande skelettpyjamas som jag fann på Lindex härom dagen. I paketet låg också filmen ”Nicke Nyfiken firar Halloween”. Den söta lilla apan är en stor favorit här hemma! Både pyjamasen, och presenten blev en succé kan jag meddela! Vi har även köpt pumpor som vi skurit ut ögon och mun på, och så har vi bakat ett gäng spökmaränger här under veckan som precis gått!

Egentligen tycker jag att Halloween är rätt fånigt och det är ingen sed som egentligen hör till vårt land kan jag tycka. Men Maximilian har länge pratar om pumpor, spöken och sånt (vi blir ju matade med detta i affärer och i reklam) och jag behöver ju inte vara en sån surtant och bakåtsträvare 😉 så nu kör väl lite Halloween i år. Fast jag har aldrig riktigt förstått vilken dag man ska fira? Jag tycker ju att en helgdag är klart roligast, och man ska ju inte blanda ihop det med Alla Helgona, har jag förstått så vi kör helt enkelt idag!

.

SPÖKMARÄNGER

.

Söta små spöken av maräng!

.

Ingredienser

Spökmaränger 3 ägg (äggvitan)0.5 msk citronsaft1 dl strösocker1.5 dl florsocker

Svart pastafärg, choklad eller svart strössel

.

Gör så här:

Värm ugnen till 100 grader. Vispa äggvitan i en ren och torr skål. När äggvitorna börjar skumma, tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills marängsmeten är tjock och vit, du ska kunna hålla skålen uppochner utan att den glider ut. Sikta ner florsockret i marängsmeten och rör sedan försiktigt med en slickepott. Spritsa eller klicka ut spöken på ett bakplåtspapper och grädda i cirka 50-70 minuter beroende på storlek. Använd en tandpetare för att göra ”ögon” med svart pastafärg i marängerna.

.

Vad händer hos er denna lördag? Blir det Halloweenfirande hos er också?

..

Kramar

.