Pulled pork a´la tacos

.

Ikväll har vi testat tacos på pulled pork med mjukt tortillabröd och en massa goda tillbehör!

.

.

Godkväll!

.

Varit en snabb vända på Ikea idag! Var inne ensam så det gick väldig snabbt och smidigt. Var klar på 20 minuter! Två tavelramar, en golv-adventsstjärna och en packe stearinljus blev dagens lilla skörd! Perfekt att jag fick gjort detta, hämtade även ut tre prints som jag beställt och vips ikväll står de här inramade och klara och är bara så där galet snygga! Nu ska de bara upp på väggen också, det blir ett projekt för maken imorgon (fast det vet han inte ännu, haha!) så de kommer upp ordentligt och inte brakar i golvet, jag har dålig koll på vilken plugg som passar var och sånt 🙂

.Ikväll har vi ätit pulled pork för första gången. Vi körde det tacosvängen, och receptet på själva pulled porken kommer från kära Vickan/Matplatsen från början. Såå himla gott det blev, ni måste testa att göra detta! Långkok ja visst men det sköter sig självt i ugnen.

.

PULLED PORK

1 kg fläskkarré flingsalt peppar chilipulver 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 dl vatten 3 msk oxfond 3 dl barbequesås med rökig smak

.

Gör så här:

Klappa in rikligt med salt, peppar och chilikrydda på köttet. Lägg det sedan i en gryta med lock som tål ugn. Klyfta lök och vitlök och strö runt om. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll över köttet. På med locket och in i ugnen 120 C i ca 6 timmar. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Låt det gå någon timme till eller två annars. Det ska vara mört!! Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan och blanda det med bbqsåsen och löken till en röra.

.

Detta kan man sen servera som tacos/fajitas med tortillabröd och tillbehör, som fyllning mellan hamburgerbröd med goda tillbehör.

.

.

Bilderna kommer från howsweeteats.com

.

Nu är det lördagsmys som gäller för hela slanten här hemma!

.

Simma lugnt i lördagsnatten!

.

Kramar

.