Laxpaket med potatispuré & kantareller

.

Supergoda laxpaket med kantareller!

.

.

Vi äter alldeles för lite fisk i denna familj! Jag älskar egentligen fisk och kan inte förstå vad det är som gör att jag ändå verkar tycka det är enklare att plocka fram en köttbit än en firre.. Kan faktiskt inte svara på det, för fisk är varken svårt att tillaga eller tidsödande..!Lax är i alla fall något som är ganska återkommande på vår vardagsmeny. Laxpaket är supergott, och har ni inte testat detta recept förut (från menyse.se) så gör det! Smarrigt är bara förnamnet!

.

Laxpaket med potatispuré och kantareller

.

Ingredienser – 4 port

4 st Laxfiléer 0.5 dl Olivolja 1 Citron 8 msk Vitt vin 2 kvistar färsk rosmarin Salt & peppar Bakplåtspapper Hushållssnöre

Potatispuré 1 kilo Potatis 2 dl Mjölk 2 msk smör Salt & peppar

Kantareller 1 liter färska kantareller Smör Salt & vitpeppar

.

.

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°C. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet. Lägg ner smör och mjölk. Mosa till en puré. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan. Riv bakplåtspapper i ark som är cirka 25×25 cm. Lägg laxfilé i mitten på arken. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Lägg på 2 citronskivor, en rosmarinkvist och en skvätt vitt vin. Vik sedan ihop till ett litet paket. Bind med steksnöre. Lägg paketen på en plåt och sätt in i ugnen 10-15 minuter. Under tiden steker du kantareller i smör tills de får en härligt gyllenbrun färg. Smaksätt med salt och vitpeppar. Servera paketen med purén och kantarellerna.

.

Testa nu detta, supergott, och ett tips lite pressgurka till är jättegott!

.

Simma lugnt, på tal om fisk då 😉

.

Kram/Anna

.

.