Lax med pesto & pinjenötter

En underbart god laxrätt om ni frågar mig!!!

.

.

Skrev ju för någon vecka sedan om att jag är dålig på att tillaga fisk! Sagt och gjort, tänkte jag skulle ta tag i detta egentliga icke problem och köpte hem en stor bit färsk norsk lax, haffade ett gratis recepthäfte (sådana gillar jag att plocka på mig i affärerna), och så gjorde jag denna enkla och snabba fiskrätt igår och bjöd min fina vän Therese på till lunch.

.

Dubbla tummar upp från oss båda, sååå saftigt och så gott det blev! Ni bara måste testa! Jag brukar oftast köpa frusna laxfileér, men det kommer jag sluta göra efter att ha smakat denna färska. Vilken skillnad, det trodde inte jag! Fisken smälte i munnen, och snabbt går det, rena rama snabbmaten. Förberedelserna tog väl högst 5 minuter, sedan 20 min i ugnen, vips klart! Det enda jag kommer skippa nästa gång, är bulgur till och hellre ta en sallad, eller pressad potatis. Bulgur är nog inte riktigt min grej 🙂

.

.

Ingredienser 4 pers

600 g Norsk Laksfilé, utan skinn och ben 0,8 dl röd pesto 0,5 dl crème fraïche 30 g pinjenötter salt peppar smör

.

Gör så här:

. Sätt ugnen på 175 grader. Placera laxen i en smord form. Salta och peppra. Blanda pesto och crème fraiche. Täck laxen med blandningen. Baka laxen i ugnen i 20 minuter. Rosta pinjenötterna lätt i en panna och strö dem över fisken när den är färdig.

Serveras med pressad potatis, bulgur eller en sallad.

.

Receptet kommer ursprungligen från Norsk fisk

.

Nu ska jag ta mig en dusch, tvätta håret och njuta av tanken att det är fredag imorgon och en dag närmare första advent! Tack förresten för alla era fina kommentarer här och på Instagram om julstjärnorna i vårt köksfönstret, tycker själv det blev en riktig hit!

.

Ha en mysig kväll!

.

Kramar

.