Julig kladdkaka

Julig kladdkaka!

.

Denna juliga kladdkaka är ett tips att baka om du har slut på fantasin till jul- eller nyårshelgen! Supergod och vacker både före man skurit i den, och efter då man ser de olika chokladlagren.

.

 Ingredienser:

100 g smör 100 g mörk chokld 4 msk kakao 2 dl socker 1 msk vaniljsocker 1 krm salt 2 tsk kardemumma 1¼ dl vetemjöl 2 st ägg

.

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull, häll ner chokladen i smöret, och rör om tills all choklad har smält. Vispa ner socker, vanilj, kakao, salt, kardemumma och vete mjöl. Vispa sist ner äggen tills smeten blir en jämn massa. Fördela smeten i en form med löstagbar botten. Baka av på 160 grader i ca 20-25 minuter.

.

Tryffel

1 dl vispgrädde 1 dl baileys 180 g mörk choklad 60 g smör

.

Gör så här:

Koka upp vispgrädden, häll i Baileys och värm till ca 80 grader. Häll vätskan över smöret och chokladen. Mixa ihop tryffeln så den blir slät. Häll tryffeln över den svala kakan och ställ i kylen för att stelna.

.

Dekoration

Mörk choklad (smält)

.

Gör så här

Dekorera kakan genom att smälta mörk choklad och ringla över (när kakan har stelnat och är kall). Jag tror även den skulle vara fint att strö på granatäppelkärnor uppe på men det har jag inte testat, men kan tänka mig att det blir både vackert och gott med de syrliga upp till den söta maffiga kakan. Eller kanske ett gäng lingon för julig look!

.

Lycka till med baket!