Laxsallad med bacon & lime

.

.

Hej igen!

Hur har ni det denna onsdag? Jag har de toppen i solskenet! Var så sugen på en laxrätt till lunch, men hade ingen lax hemma tyvärr. Borde alltid ha det i frysen, men har glömt köpa när filéerna tog slut sist vi åt det. Dumt dumt, annars hade jag gärna ätit denna sallad med machésallad, knaperstekt bacon och en färskost med färsk lime just nu. Låter ju så vansinnigt gott, denna sallad ska jag verkligen göra framöver. Vore kanske passande på påskbordet kom jag på här och nu, eller vad tror ni? Om inte så passar den med all säkerhet i sommar om inte annat!

För er som har lax hemma, här är receptet som ursprungligen kommer från Spisa.

.
Laxsallad med mâche, bacon & lime

Ingredienser

4 laxfileer 1 påse machésallad 1 låda solrosskott 1 pkt bacon 1 rödlök, skivad 3 lime 1 ask färskost

.

Gör så här: Riv skalet av en lime. Blanda ner zest och juice i färskosten. Smaka av med salt och peppar. Skiva ner bacon och stek på så att det blir knaprigt.

Halvera limefrukten och grilla på den i en het panna. Grilla eller stek på laxen på bägge sidor. Stäng av plattan. Lägg på ett lock och låt stå på eftervärme. Lägg upp maché, solrosskott, lime,rödlök och lax på ett stort fat. Strö över bacon och klicka ut färskost.

.

Nu ska vi ut igen i solen, vem vill vara inne en härlig vårdag som denna! Vi ska köra fika på trappen här utanför när Maximilian kommit hem tänkte jag, mysmys!

Kram på er!