Redo för saftkalas

Redo för saftkalas i trädgården!

.

Godmorgon!

Hoppas ni sovit gott allihop! Det har vi gjort, peppar peppar ska jag säga med tanke på att Céline är dunderförkyld. Hon och jag blev först förkylda en vända precis när vi kom hem från Kanarieöarna, det gick över efter några får dagar bara. Men nu är hon förkyld igen, och denna gång är hon så snorig och täppt stackaren. Men som sagt sovit har hon gjort hela natten ändå konstigt nog. Annars brukar det ju oftast när de små inte är helt hundra vara så att de vaknar i tid och otid…

Här har ni vad det lite kryptiska var jag köpte igår från Åhléns. En stor glasflaska/glasburk med lock och en tappkran för att kunna servera dryck ur. Burken rymmer 3,5 liter, och är lagom i storleken. Jag vet att Granit haft en som rymmer 6 liter, men då får det vara rätt stora kalas om det går åt 6 liter saft, eller vad man nu väljer att ha i den. Tycker denna är lagom, dessutom sitter locket fast på denna, vilket det inte gör på Granits variant. Där ligger locket löst ovan på. Så denna är ju bättre om man har barn som gärna vill tappa upp sin dricka själva.

.

.

Jag vet exakt vad jag ska fylla denna dispenser med, nämligen egengjord citronlemonad. Vet att jag tipsade om detta förra året, men gör det igen. Finns nämligen nästan inget godare och mer läskande än citronlemonad med en massa isbitar i en varm sommardag!

.

Citronlemonad

Ingredienser 1 1/2 dl socker 1 l vatten 1 citron (rivet skal) 4 citroner (färskpressad, silad juice) citronmeliss citronskivor isbitar

.

Gör så här: Koka upp socker med vatten tills sockret har löst sig. Låt svalna. Skär bort skalet på citronen (se till att inte få med något vitt kött, det kan smaka beskt). Blanda ner citronskalet och färskpressad, silad juice av citronerna. Låt lemonaden stå och dra kallt några timmar i en karaff. Tillsätt is, citronmeliss och citronskivor strax före servering.

SLURP!!!

.

Nu önskar jag er en riktigt bra söndag!

Kramar