Carbonara med sidfläsk & salvia

Spagetti Carbonara med rökt sidfläsk och salvia på menyn.

.

Fredagsmat i detta hem blir Spagetti Carbonara med rökt sidfläsk och salvia. En lite moderna twist på den gamla pastaklassikern. Receptet kommer ursprungligen från Ica.se så det är inte jag som kommit på det, men vi kan ju låtsas om det är lika gott som det låter 😉 Kanske är fler som vill testa i helgen, så här kommer receptet rakt upp och ner:

.

Carbonara med rökt sidfläsk och salvia

Ingredienser – 4 personer

1 gul lök 400 g rökt sidfläsk i bit 4 äggulor 1 dl crème fraiche 1 tsk salt 2 krm peppar 350 g spagetti 1 kruka repad salvia riven grana padano till servering

.

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Ta bort svålen på fläsket och skär det i små tärningar. Vispa ihop äggulor, crème fraiche, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek fläsk, lök och salviablad ca 2 minuter i en torr, het stekpanna. Ta från värmen. Häll av pastan, men spara 1 1/2 dl av pastavattnet (för 4 port) i kastrullen. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner äggblandningen och sidfläskfräset. Blanda samman och värm till en krämig carbonara. Toppa med riven grana padano-ost och njut!

.

Önskar er alla en härlig fredag!

Kramar!