Souvlaki nästan som i Grekland

Tjingeling onsdag!Här i Grekland trär man gärna lammkött på spett och grillar över träkolsglöd. Men jag föredrar spett av fläskkött framför lamm faktisk, men det där är ju en smaksak. Detta recept passar i vilket fall perfekt för sommarens grillfester, och är väldans gott tillsammans med en iskall öl, mums!

De har som tur är riktigt gott alkoholfritt öl här på ön, så även denna havande kvinna kan släcka den torra strupen med gott samvete emellanåt utan att Humla in magen tar skada 🙂

.

Souvlakispett av fläkskarré

Ingredienser

2 kg benfri fläskkarré salt och malen vitpeppar2 tsk torkad timjan1 tsk torkad mynta2 tsk torkad oregano1/2 dl olivolja1/2 dl pressad citronsaft

Du behöver också: träspett

.

Gör så här:

Skär köttet i små kuber ca 3×3 cm. Krydda kuberna med salt, peppar, timjan, mynta och oregano. Lägg köttet att torrmarinera i 1 timme. Lägg träspetten i blöt. Grilla på träkolsgrill. Trä upp köttbitarna på grillspetten och pensla med olivolja. Grilla över het glödbädd i ca 15 minuter och vänd flera gånger. Pressa citronerna och häll saften över spetten före servering.

Smaklig måltid!

.

Idag landar mina föräldrar för en semestervecka här på ön också. Deras resa har varit bokad sedan i vintras, medan vi tog oss en restresa hit till solen som nu ju vet vid det här laget 🙂 De kommer inte att bo på samma ort som vi, utan de ska bo inne i Kos stad. De är mer för lite livat runt sig, men de har precis som vi hyrbil hela vistelsen så de kommer garanterat och hälsar på oss här i Psalidi. Maximilian han ”pratar” grekiska numera. Han snappar upp både det ena och andra den där lilla pojken (han är garanterat mer språkbegåvad än jag), och ord som slinker ur den lila munnen ( litet blygt sådär) är Kalimera vilket betyder godmorgon, Yassou som betyder hej, och Efaristo som betyder tack. Himla gulligt är det! Han får lite att bita i när han ska lära språkgeniet morfar detta när han kommer ner – haha!

Ha nu en riktigt fin dag! Hoppas solen lyser på er!

Kramar/Anna