Tankar om barnrummet

Snygg väggförvaring. Bild från Hus&Hem.

Hur mås det denna torsdag? Här är det finfint!

Jag satt igår kväll och funderade på att göra om lite på Maximilians rum för bättre ordning och ”renare” ytor (ni vet ju att jag röjde bland leksakerna förra veckan). Ny förvaringsmöbel med dold förvaring och även en ny väggfärg är det jag är mest sugen på i dagsläget. Idag har han en gammal expedithylla från Ikea som hängt med i flera flyttar genom åren som förvaringsmöbel. Papplådorna i möbeln har sett bättre dagar, och jag vill bara kasta ut skiten varje gång jag ser den numera 🙂 Vägförvaring här ovan tycker jag är superfin. Dock inget som skulle funka inne hos M, men förvaringen är i vilket fall gjord av en massa köksskåp från Ikea i olika storlekar vilket jag tycker ger ett väldigt snyggt intryck, tips till er som är ute efter snygg väggförvaring.

.

.

Barnens rum blir som de flesta vet ofta belamrade med leksaker och det finns sällan plats för lek och stoj.

Här är några tips för lite bättre ordning i barnrummet:

.1) Förvaring är a och o. Dels ska det vara enkelt och inte ett för stort projekt att plocka undan saker i rummet när leken är klar. Så lådor och korgar är perfekt. Vill man slippa se sakerna överhuvudtaget när man röjt upp, så är det en möbel med dörrar man behöver investera i. In med korgar och liknande i den möbeln, vips ser det ordningsamt ut. Platsen under sängen passar också bra till förvaring. Men tänk då på att lådorna ska gå att skjuta in och ut enkelt under sängen.

2) Fritt golv. Mindre barn leker på golvet, större barn på bord och bänkar. Utan en fri yta på golv och/eller på bänkar blir det lätt stökigt i rummet.

3) Ljus. Det behövs bra allmänbelysning i ett barnrum men också bra punktbelysning vid skrivbord, vid garderober eller till exempel vid dockskåp och bänken för modellbygge.

.

Foto; Per Ranung/Elle Decoration

.

Ta hand om er, nu sminkdags för min del och sedan ska barnen kläs för denna torsdag!

Kramar/Anna