Bacon & purjolökspaj

Sent fredagstips, paj kanske?

.

God kväll fredag!

Önskar att jag kunde skriva att jag haft en mysig och harmoniska fredag tillsammans med barnen, men idag har vi inte haft det harmoniskt överhuvudtaget.  Två små som är i luven på varandra nästan hela tiden. Lillasyster vill så gärna vara tillsammans med storebror, men han i sin tur gör allt för att reta henne. Och så måste jag medla när det går till handgemäng och gråt… Trotsiga, och sura blivande fyraåringar är inte allt leka med alltså… Tänk att dessa älskade små troll kan reta en så mycket ibland, tur man har all denna enorma kärlek till dem för annars hade dem åkt ut vid det här laget 😉

Vet att det är sent nu, men kanske är det fortfarande några som inte vet vad ni ska äta denna kväll. Här får ni receptet på pajen jag gjorde häromdagen. Enkel och god, och ett tips är att man kan lägga till broccoli i pajen också, blir ännu godare, men jag hade inte det hemma denna gång när det kom till kritan.

.

Bacon & purjolökspaj

Ingredienser pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g kylskåpskallt smör 3 msk iskallt vatten

Gör så här: Skär smöret i små bitar. Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa.Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225ºC. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.

Ingredienser till fyllning: 1 paket bacon, ½ purjolök, en god lagrad ost (riven), 3 st ägg, 3 dl matlagningsgrädde, salt & peppar,

Gör så här: Stek baconet (inte allt för knaprigt bara) låt rinna av på hushållspapper, skiva purjolöken och fördela tillsammans med baconet och osten i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde (funkar med mjölk också för smalare paj), i med salt och peppar. Häll över pajen och grädda i ca 30-40 minuter (man får känna sig fram). Servera med sallad, gott och enkelt!

.Smaklig måltid!

.

Önskar er en fin helg, och det bästa med denna dagen är att den knappt kan bli sämre imorgon 🙂

Kram på er.

.

PSSSSSSSSSS!

 Glöm inte att vara med HÄR och tävla om Extras nya goda sticks i smakerna jordgubb och äpple, samt den snygga weekendbagen ni ser på bilden från Svenskt Tenn. Tävlingen pågår fram till söndag midnatt kl 23:59 så passa på nu att fotografera vad ni har i era väskor, just nu är det ett femtiotal bidrag som inkommit.

/Anna