Förkylning in da house!

.

Godmorgon!

Förkylning in da house – check √

Alla barn är hemma, precis som igår och snoret rinner, och små munnar hostar (minstingen har klarat sig bäst som tur är hittills..). Sist Celine var förkyld så skickade en av er läsare ett paket till henne innehållande Tröstisars sovklossar. Så himla omtänksamt, jag visste inte ens att dessa klossar fanns.. Man använder dem alltså till att höja barnets säng vid huvudändan vid en förkylning när de kan ha täppt näsa och svårare att andas om nätterna. Vi har testat nu och det funkar faktiskt, visst kan man använda böcker och höja sängen med, men risken är ju att sängen glider av, det gör det inte med dessa klossar som har en kant runt varje kloss.

Tack igen Katarina för omtänksamheten!

Som sagt lite småkrassligt här idag. Eller jag är inte krasslig (peppar, peppar) livsfarlig att skriva detta men jag är himla sällan sjuk (imorgon ligger väl jag med magsjuka, förkylning eller ett brutet ben bara för att jag nu ”skryter” om detta 😉 men visst är det olika det där med sjukdomar och människor. Vissa stackare verkar drabbas så ofta av de där vanliga sjukdomarna som förkylning, magåkommor och liknande. Min kompis Therese är sådan, hon säger det själv att hon har sån otur med att alla sjukor fastnar på henne, med mig är det som sagt tvärtom, vilket jag såklart är oerhört tacksam för. Vem vill vara sjuk liksom.. ? Ja ja som sagt vem vet redan ikväll kanske jag ligger och kör buss eller vad man nu brukar kalla det när man ligger och kramar toalettringen vid en magsjuka – haha!

Denna text snodde jag från Tröstisars hemsida, kan ju vara viktigt att tänka på;

Man ska bara använda sovklossar vid enklare besvär, sovklossar ersätter inte behovet av läkarvård. Barn vänder sig ofta i sömnen, så var noga med att kontrollera att huvudet inte hamnar nere vid fotändan på sängen. Låt inte ditt barn leka med sovklossar när dom befinner sig under sängen då sängen kan välta och skada barnet.

.

Här blir en lugn dag med tanke på statusen. Jag får engagera kidsen med lite Play doh, kritor, pyssel och böcker är tanken det brukar gå hem även om barnen i denna familj är väldans snabbt ombytliga i sina lekar..!

På återseende allihop!

Kramar/Anna

 .

.