Happy Halloween!

Halloween-fika med spökmaräng-kladdkaka!

.

Godmorgon fredag!Halloween idag, och som ni ser så tjuvstartade vi firandet redan igår här hemma med en liten fikastund på eftermiddagen tillsammans med fina Ann-Louise som kom för att hälsa på. Kladdkaka med små marängspöken blev det som bjöds. De små spökena på kladdisen blev så himla söta om jag får säga det själv, och inte är det svårt eller att göra dessa små godingar heller.

Följ bara receptet nedan så har ni snart egna så söta spöken att frossa i en dag som denna.

.

SPÖKMARÄNGER

Ingredienser 3 ägg (äggvitan) 0.5 msk citronsaft 1 dl strösocker 1.5 dl florsocker

Några rutor mörk choklad.

.Gör så här:

Värm ugnen till 100 grader. Vispa äggvitan i en ren och torr skål. När äggvitorna börjar skumma, tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills marängsmeten är tjock och vit, du ska kunna hålla skålen upp och ner utan att den glider ut. Sikta ner florsockret i marängsmeten och rör sedan försiktigt med en slickepott, i med citronsaften. Spritsa (det gjorde jag) eller klicka ut spöken på ett bakplåtspapper och grädda i cirka 50-70 minuter beroende på storlek (obs har ni varmluftsugn, kör inte med varmluften utan för med vanlig under och övervärme). Smält lite mörk choklad i ett vattenbad, och använd en tandpetare för att göra ”ögon” och mun. Voilá – klart √

Lycka till!!

.

Fredag idag som sagt, och jag och minstingen i familjen ska här inom någon timma vara hos BVC för att väga och mäta den lilla guldklimpen. Ska bli spännande att se hur mycket hon växt sedan sist. Senare idag blir det mer halloweenfirande här hemma!

Trevlig helg!! Kram/Anna

.