Pepparkaksmuffins

.

Hej söndag!

Här kommer receptet på pepparkaksmuffinsen jag bjöd på häromdagen, det var nämligen några av er som undrade om jag kunde dela med mig av det gamla receptet jag haft i receptsamlingen sedan länge, länge. Skulle egentligen varit lingonfrosting på mina bakverk, men jag hittade inte lingonen jag trodde jag hade i frysen när jag väl var igång och bakade. Så det blev vanlig frosting med apelsinsmak istället med lite strössel på för piffigheten. Men lingonfrosting till är godare tycker jag, därför får ni det receptet jag hade uppskrivet på just lingonfrosting. Annars kan ni ju byta ut lingonen och ha i lite pressad apelsinsaft, samt finrivet apelsinskal i, det är en smaksak 🙂

.

Pepparkaksmuffins med lingonfrosting

Ingredienser:

2 st ägg 3 dl strösocker 2 tsk nejlikor 1 tsk kanel 1 st bikarbonat 3 dl vetemjöl 50 g smör, smält 1.5 dl mjölk, filmjölk, yoghurt eller gräddfil 2 msk lingonsyltGör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen och sockret tills det blir pösigt. Blanda kryddorna, bikarbonaten och vetemjölet. Rör ner i äggvispet. Blanda ner det smälta smöret, liksom mjölken och lingonsylten.

Häll i smeten muffinsformar och ställ dom i en muffinsform så flyter dom inte ut . Grädda i cirka 15-20 minuter. Jag gräddade mina i exakt 15 minuter, och då blev dom väldigt saftiga, men beror ju på ugnen man har, men ta hellre ut dom lite tidigare än för sent. Torra muffins är trist.

Kan även göras i minimuffins-formar för adventsminglet för en liten munsbit. Grädda dom då bara en kortare stund. Man kan även baka detta recept som en hel kaka, häll då smeten i en bröad form istället, och grädda kakan i ca 40 minuter istället.

.

Lingonfrosting

60 g mjukt smör 100 g Philadelphiaost 6 dl florsocker 1/2 dl frysta lingon

Gör så här: Tärna smöret och lägg det i en skål. Tillsätt Philadelphiaosten och florsockret och vispa till en jämn frosting. Sist rör du ner dom frysta lingonen försiktigt så det blir en lätt rosa ton och lingonen mosas ej helt. Spritsa sedan på de svalnade muffinsen och njut av julsmakerna med något gott i koppen som kaffe, te eller glögg!

Lycka till!

.

Slutresultatet, mums!

.

Idag har vi sjukstuga här hemma. Celine har feber, och hög sådan stackaren. Febertermometern visade nämligen på 40.0 tidigare i förmiddags. Dock är hon pigg, fast lite mer gnällig bara. Vi vuxna hade ju garanterat varit halvdöda med 40 grader i kroppen. Så idag blir det att försöka mysa och hålla henne lite lugnare så vi blir av med den dumma febern.

Hoppas att er söndag börjar bra, vi hörs imorgon igen.

Kramar/Anna