Dags för decembers alla mingel

 Nu lackar det minst sagt mot adventstider, på söndag är det första advent! Kan ni förstå? Det kan inte jag. Men med advent kommer glöggmingel. Så brukar det i alla fall vara för vår del. December månad är ju en social månad tycker jag. Man är utåtriktad hela sommaren, sedan kommer höstmånaderna och alla kryper in i sina egna hem och gömmer sig en stund när mörkret blir allt mörkare. Så kommer december, adventstider och vi blommar upp igen och man bjuder till festligheter som avlöser varandra i goda vänners lag.

På ett mingel i dessa juletider tycker jag nästan alltid att det dyker upp ädelost och pepparkakor, som en given succé! Kavli´s ädelostsmak julen 2014 är ”Ädelost Apelsin” och ”Ädelost Gräddädel”. Ostens sälta i apelsinvarianten gifter sig fantastiskt med fruktens sötma och fräschör och den passar superbra på pepparkakor. Ädelost Gräddädel gör sig väl på de söta små bruna kakorna den också, men kan man även användas som en smakhöjare i pastasås, krämig dippsås eller i en broccoligratäng. Mumsigt!Vet ni förresten att under november-december förra året sålde Kavli en miljon ett hundra stycken tuber med Ädelost på den svenska marknaden.

Helt galet många, men det säger ju också en del om dess användningsområde och att det är måååånga människor som tycker om Kavli´s Ädelost. Testa du också!

.

Just nu har Kavli en tävling där man kan vinna 5 000 kr hos RoyalDesign.se

  • Ta en Instagrambild på ditt jultecken. Något som ger dig bäst julkänsla helt enkelt.
  • Tagga med #kavlijul. Se till att du har en öppen profil.
  • Den bild som ger oss mest julkänsla vinner. Följ gärna @kavli_sverige för inspiration.

TÄVLA HÄR

Ha en finfin dag! Kram på er

/Anna