För att det är lördag!

Frukost med nybakta scones, happy lördag!

Godmorgon,

Lördag, och vi startade dagen med en liten sovmorgon hela gänget. Jag var dock uppe kl 05:30 då Celine vaknade första vändan, men fick henne som tur var att somna om efter en flaska välling 🙂 Skönt för lördagarna är första dagen på veckan man inte väcks av väckarklockan.

Körde igång ugnen och bakade snabba scones på morgonkvisten, så gott ibland med ost och marmelad på. Inget för vardagarna men som sagt gott någon gång emellanåt. Jag bakar alltid sconesen i en muffinsplåt, perfekt! Körde med ett recept från Ica denna gång. Blev 8 st och tyckte dom blev jättegoda. Hade riktigt smör i, vilket säkert gjorde sitt till, mums!

.

.

Snabba Scones

Ingredienser:

4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 50 g smör eller margarin 2 dl mjölkGör så här: Sätt ugnen på 250°C. Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna (se Tips nedan) och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Klicka ut 2 kakor, 8 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper (för 8 st).

Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Till servering: Servera sconsen nygräddade med ost eller marmelad.

Förslag på smaksättningar för 8 st scones:

1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär

1 dl nötter eller mandel

1/2 g saffran och 1 msk socker

1 tsk malen kanel och 2 tsk strösocker

1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker

.

Idag har vi lite små saker att pilla med, och sedan bara fira att det är lördag. Bästa dagen på veckan 🙂

Ha en toppendag!

Kramar